Principeontwerp Nieuwe Markt

Ga direct naar: Stand van zaken

In de ontwikkelstrategie voor de binnenstad van Kampen is de Nieuwe Markt als kansrijke sleutellocatie benoemd. Het is een belangrijke plek in de stad die nadere uitwerking behoeft. Als een van de vijf pleinen in het hart van de stad speelt het een belangrijke rol in de binnenstadsbeleving van bezoekers en bewoners van Kampen. De Nieuwe Markt kan wel beter en mooier ingericht worden. Het wordt dan aangenamer om op het plein te verblijven en om er andere mensen te ontmoeten.

Beeld uit de Ontwikkelingsstrategie: het ‘Vijfpleinen-gebied’ als het recreatieve hart van de stad


Tegelijkertijd speelt de vraag of de zaterdagmarkt een vaste plek kan krijgen op de Nieuwe Markt. Tijdens de coronapandemie is de warenmarkt op zaterdag verhuisd vanaf De Plantage naar de Nieuwe Markt. Hierdoor konden de terrassen op De Plantage meer ruimte krijgen. De marktondernemers hebben nu behoefte aan duidelijkheid. Het is voor de toekomst van de markt en voor het aantrekken van nieuwe collega’s belangrijk als de marktondernemers weten of de zaterdagmarkt op de Nieuwe Markt blijft.

Het is nu in ieder geval het streven om de zaterdagmarkt een vaste plek te geven op de Nieuwe Markt. De markt moet dan wel goed ingepast worden op het plein. Ook moeten we ervoor zorgen dat de warenmarkt en de andere gebruikers van het plein elkaar niet in de weg zitten. Daarom zijn we nu gestart met het nadenken over een ontwerp voor de inrichting van dit fraaie stadsplein.

Uw reactie is welkom

Via onderstaande reactiebox kunt u een (voor iedereen zichtbaar) bericht achterlaten over het ontwerp voor de Nieuwe Markt. Hierbij kunt u ook reageren op de bijdrage van anderen. Uw reactie is waardevol voor ons. Wat vindt u belangrijk? Hoe maken we de Nieuwe Markt de hele week aantrekkelijk? We horen het graag!

4 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hilda
Hilda
2 jaren geleden

Besten, een tip: pas de tekst op deze website aan. Maak de taal eenvoudiger: vertaal de beleidstermen, maak kortere zinnen, minder tekst. Slechts een kleine minderheid van de bewoners kan met deze site uit de voeten; dit is ongetwijfeld het selecte groepje dat tóch al zijn mening in diverse gremia ventileert. Wat eenvoudige animaties doen wonderen; chek bijvoorbeeld de animaties die de Onderzoeksraad voor Veiligheid bij het eerste rapport Aanpak Coronacrisis heeft gemaakt. Check Direct Duidelijk, de stichting Lezen en Schrijven, Taal voor het Leven. Concreet: herschrijf deze site op taalniveau B1. Alleen dán maak je een kans dat je meerdere doelgroepen in de samenleving bereikt. Heeft immers niet iedereen het recht om iets van zijn (woon)omgeving te vinden?

Hilda
Hilda
2 jaren geleden
Antwoord aan  Hilda

check*

Iris Boter
Iris Boter
2 jaren geleden
Antwoord aan  Hilda

Hier ben ik het ontzettend mee eens. Dit is veel te ambtelijke en abstracte taal. Wees concreet en geef aansprekende voorbeelden.

Rengersen
Rengersen
2 jaren geleden

Richt de Nieuwe Markt in als een mooie groene plaats met bomen en terrassen!
Laat de markt verplaatsen naar het plein van het voormalige stadhuis en omgeving…..